scriptie-printen-1scriptie-printen-2PresentatieOffertemap-drukwerkscriptie-printen-4

Hoe maak je een goed PDF document?

PDF (Adobe's Portable Document Format) is een programma waarmee bestanden als het ware verpakt en uitgewisseld kunnen worden zonder dat er wijzingen in de tekst of beelden optreden. Op deze manier blijven lettertypen, afbeeldingen en lay-out van je document volledig behouden. Om je scriptie te maken precies zoals je dat wilt hebben we voor het binnenwerk van je scriptie één PDF-bestand van alle bladzijden nodig. Je uploadt één bestand waarin alle pagina's onder elkaar staan, je maakt dus geen opmaak in spreads. Elk bestand kan omgezet worden naar een PDF-bestand.

Het omzetten van bestanden naar PDF-bestanden kan met het programma Adobe, in Microsoft Word zelf of met een PDF-writer. Je kunt bijvoorbeeld het gratis programma eDocPrintPro downloaden waarmee je je bestand kan omzetten naar een PDF-bestand. De meeste versies van Word hebben tegenwoordig een optie om bestanden direct om te zetten naar PDF.

Het insluiten van lettertypen!
Voordat je je bestand omzet naar PDF moeten gebruikte lettertypen worden ingesloten in het bestand. Dit is nodig om je bestanden exact zo te drukken zoals je ze hebt opgemaakt. Dit geldt voor zowel het binnenwerk als de omslag van je scriptie. Het insluiten van lettertypen betekent enkel het wijzigen van een instelling in Word, dit is binnen een minuut gedaan.

Lettertypen in je bestand insluiten in Word 2003
Ga in het Word bestand naar de knop 'Extra' in het menu bovenaan.
Klik in het menu dat verschijnt onderaan op 'Opties'Ga naar het tabblad 'Opties' rechts onderaan. Vink het vakje 'True Type-Lettertypen insluiten' aan en vink de twee vakjes daaronder uit. Je hebt nu lettertypen ingesloten in je bestand en kan je bestand omzetten naar PDF.

Lettertypen in je bestand insluiten in Word 2007
Ga in het Word bestand naar 'Office-knop' links bovenaan.
Klik in het volgende menu rechts onderaan op 'Opties voor Word'.
Ga in het volgende menu links naar 'Opslaan'.
Vink in het volgende menu rechts onderaan 'Lettertypen in het bestand insluiten' aan en vink de twee vakjes daaronder uit. Je hebt nu lettertypen ingesloten in je bestand en kan je bestand omzetten naar PDF.

Lettertypen in je bestand insluiten in Word 2010
Ga in het Word bestand naar de knop 'Bestand' links bovenaan.
Klik in het volgende menu links onderaan op 'Opties'.
Ga in het volgende menu links naar 'Opslaan'.
Vink in het volgende menu rechts onderaan 'Lettertypen in het bestand insluiten' aan en vink de twee vakjes daaronder uit. Je hebt nu lettertypen ingesloten in je bestand en kan je bestand omzetten naar PDF. 

Het maken van een PDF-bestand in Microsoft Word
Ga naar 'Bestand' en klik op de optie 'Opslaan als'.
In het volgende scherm kan je onder 'Opslaan als' kiezen voor 'PDF'. Sla je bestand zoals gebruikelijk op. Het bestand dat je nu gecreëerd hebt kan je opsturen naar onze email, of meenemen op USB!

Het maken van een PDF met eDocPrintPro of een andere PDF-writer
Ga naar 'Bestand' en klik op de optie 'Afdrukken'.

In het printermenu kies je voor eDocPrintPro (of een andere PDF-writer). Als je je bestand in een ander formaat hebt opgemaakt dan A4 staand moet dit formaat ook in de PDF-writer toegevoegd worden. Bij 'Eigenschappen' ga je naar 'Papier/Layout' en bij 'Papersize' vul je het formaat van het bestand in. Het bestand dat je nu gecreëerd hebt kan je opsturen naar onze email, of meenemen op USB!

onzevoordelen

Vragen over producten of diensten?
Onze medewerkers zullen al u vragen
zo spoedig mogelijk beantwoorden!

Stuur naar info@goldiesoffice.nl


T: 040 293 00 56  / M: 06 51 75 00 98

 

Nieuwsbrief-knop

Al onze prijzen zijn exclusief BTW.